Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Frivillige sundhedspersoner skal ikke betale gebyr

​Reglerne om registrering og gebyr for sundhedspersoner, der arbejder frivilligt, skal gøres lettere at forstå og administrere.


Det skal være nemmere at gennemskue, hvordan sundhedspersoner, der arbejder frivilligt, skal registrere sig i Styrelsen for Patientsikkerheds Behandlingsstedsregister. Derfor indkalder styrelsen i den kommende tid relevante organisationer til møde.

Her vil fokus være på at kortlægge de udfordringer, som organisationer og frivillige sundhedspersoner oplever med den nye ordning samt mulighederne for at tilpasse reglerne.

Det er allerede nu muligt for frivillige sundhedspersoner at blive gebyrfritaget, men det kræver, at sundhedspersonen sender en ansøgning. Styrelsen for Patientsikkerhed er dog gået i gang med at undersøge, hvordan reglerne kan justeres. Målet er at sætte en bagatelgrænse for frivilliges indtjening, så man på forhånd kan se, om man skal betale gebyr eller ej. Samtidig vil styrelsen se på, om der kan laves en smartere, teknisk løsning.

”Som sundhedsministeren har udtalt, har det aldrig været meningen, at reglerne skal skabe problemer for frivilligheden, hverken i sportsklubber, på festivaller eller andre steder. Derfor ser vi frem til at diskutere, hvordan vi kan tilpasse reglerne, så både det frivillige Danmark og patientsikkerheden bliver tilgodeset,” siger direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted.


Læs hele artiklen her

Sammen står vi stærkere​

​Med et medlemskab i Patientforeningen, arbejder vi for dig, og sikrer dig dine rettigheder, som patient i det danske sygehusvæsen.​

Jo flere vi er, der arbejder for samme sag, jo større er muligheden for at få ændret et system til at være til fordel for syge med patienten i centrum.

Patientforeningen

Rishøjvej 2, 5672 Broby - Telefon 60 39 39 99

  Send en e-mail